DEVIN е на 10-то място в класацията ТОП 20 на най-силните

...
DEVIN е на 10-то място в класацията ТОП 20 на най-силните
Коментари Харесай

DEVIN е на 10-то място сред най-силните марки на българския пазар според потребителите


DEVIN  е на 10-то място в класацията ТОП 20 на най-силните марки на националния пазар и водач в категория „ Напитки – безалкохолни/минерални води “. Това демонстрира резултатът от самостоятелното изследване на потребителския сегмент на българския пазар по самодейност на световната организация Superbrands. Проучването се организира за седми следващ път у нас, във връзка новото издание на програмата Superbrands Bulgaria 2019/2020.

DEVIN е отличена за мощното показване на своите марки, които от години са желан избор за милиони български консуматори. Компанията е водач в бранш бутилирани води в България с близо 38% пазарен дял (AC Nielsen, YTD Септември 2018), като предлага натурална минерална, изворна и газирана вода под марката DEVIN , а също по този начин е дистрибуционен сътрудник на Red Bull и Granini за България.

Номинираните марки в изследването са оценени по браншове в 27 категории, измежду които коли, интернет, заведения за хранене и кафенета, напитки-безалкохолни, питиета - виновност, питиета – кафе, свободно време и занимания, телекомуникации и други



Методиката на асортимент и оценяване на марките е универсална за всички страни, реализиращи програмата. Селективният развой се реализира на два стадия: посредством конфиденциално гласоподаване на без значение експертно жури и посредством национално гласоподаване на потребителите в интернет. Партньор на Superbrands в провеждането на националното онлайн гласоподаване на потребителите е Институтът за пазарни изследвания GfK Bulgaria .

В гласуването на потребителите в българското издание на Superbrands за 2019 година са взели участие общо 2095 мъже и дами, градски поданици, ползващи интернет. С максимален дял измежду участниците по възраст са 36-45 година (34%), следвани от 26-35 година (31%) и над 45 година (24%).

Данните демонстрират, че грижата за потребителя и страната на генезис на марката са главните два критерия, които участниците взимат под внимание, когато избират каква марка да купят.

55% от участниците в онлайн гласуването биха платили до 25% в допълнение за обичаната си марка, като 31% от тях са склонни да платят до 10% в допълнение. 6% биха платили даже двойно за обичаната си марка, до момента в който една четвърт (23%) от участниците не биха платили в допълнение.

Дори когато се търси най-хубавата цена е значимо марката да се харесва от пазаруващия (според 79% от попълнилите онлайн оценката). На трето място при характерностите, определящи покупката на маркови артикули се подрежда сигурността, която марката дава, изключително когато потребителят не познава добре стоката или услугата.

За световната организация Superbrands:

Superbrands е самостоятелна институция, фокусирана върху брандинга. Тя отличава и промотира изключителните търговски марки, които се открояват и преобладават над всички останали в границите на националния пазар. Организацията организира състезанието за оценките Superbrands и реализира едноименната промоционална стратегия, която е показана в над 80 страни по целия свят. България е член на организацията от 2005 година



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*публикация  

 

 

 

 

 

 

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР